O nas

Historia Pavin Caffe to historia pasji przekazywanej przez trzy pokolenia. To historia ludzi, odległych krain, zaangażowania, prawdziwych wartości i całkowitego poświęcenia się pracy. Są to kluczowe czynniki, dzięki którym od ponad 60 lat oferujemy koneserom produkt o prawdziwej jakości. Początki firmy sięgają początku ubiegłego stulecia, kiedy to w Tombolo w prowincji Padwa, dwaj przedsiębiorczy bracia Luigi i Raffaele Pavin, otworzyli pierwszą w miasteczku kawiarnię. Aby zaoferować klientom espresso o niepowtarzalnym i doskonałym smaku, bracia przeanalizowali cechy różnych ziaren kawy i wybrali najlepsze gatunki Arabiki i Robusty. Współczesne mieszanki są wynikiem tego długiego i żmudnego procesu poszukiwań, który odbył się wiele lat temu.

3w4i3772_mod21

Kawa Pavin Caffe

Wieść o mistrzostwie dwóch braci rozchodziła się od miasta do miasta przyciągając coraz liczniejszych klientów i koneserów. W 1950 r. bracia przenieśli firmę do jej obecnej lokalizacji na Via Chiesa. Firma Pavin Caffe, prowadzona przez prawdziwych pasjonatów bez reszty poświęcających się pracy, natychmiast została uznana za synonim wysokiej jakości i kunsztu.

Firma Pavin Caffe, prowadzona przez prawdziwych pasjonatów bez reszty poświęcających się pracy, natychmiast została uznana za synonim wysokiej jakości i kunsztu.

Zdobyte przez lata doświadczenie i wiedza nadają naszym mieszankom niepowtarzalny aromat, zadowalający podniebienia najbardziej wymagających miłośników espresso.

Wszystkie nasze produkty przygotowujemy zgodnie z panującą w firmie kulturą doskonałości, innowacyjności i kunsztu. Dzisiaj kawy Pavin można skosztować w barach, restauracjach, biurach, a także w domu.

Teraźniejszości nie da się oddzielić od przeszłości, więc dziś kawa Pavin produkowana jest nadal według tradycyjnych receptur, z niesłabnącą pasją.

Chcąc utrzymać doskonałą jakość produktów, nasza firma zawsze poszukiwała i importowała najlepsze zielone ziarna kawy pochodzące z najbardziej uznanych światowych plantacji. Ciągłe udoskonalanie techniki palenia, optymalizacja jego temperatury i czasu umożliwia nam oferowanie naszym klientom doskonałego espresso.

Proces palenia podkreśla i wydobywa smak najlepszych, wyselekcjonowanych ziaren, mieszanych zgodnie z tradycyjnymi przepisami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Kluczem do osiągnięcia najbardziej zrównoważonego aromatu jest powolne i harmonijne palenie. Palenie to najbardziej delikatna część procesu, w której zielone ziarna przekształcają się w wonną i brązową kawę. Nasi pracownicy zawsze podchodzili do swoich zadań z prawdziwa pasją, zaangażowaniem i poświęceniem. Jesteśmy dumni z tego, że oferujemy najlepsze espresso, błyskawicznie dostarczane z naszego zakładu we Włoszech do klientów w kraju i zagranicą. Podstawowe znaczenie dla aromatu kawy ma świeżość. Dlatego też nie posiadamy prawie żadnych zapasów gotowego produktu, a harmonogram produkcji jest ściśle zsynchronizowany z zamówieniami.

Na tym jednak nasze zadanie się nie kończy. Aby zapewnić doskonałą jakość naszego espresso, niezwykle podatnego na wpływ temperatury i wilgoci, zapewniamy możliwość nabycia najwyższej jakości ekspresów ciśnieniowych i młynków.